> intro

Introductie – nwevorm – cultuurfotografie

Pieter de Vos

Hoezo een nieuwe vorm?

Mijn naam is Pieter de Vos. nwevorm.nl is een creatief geheel en een afspiegeling van mijn werk/hobby. Fotografie is mijn inspiratie. In 2000 en 2001 heb ik een opleiding genoten in Ede genaamd Fotonica. Sinds 1999 werk ik zo nu en dan als grafisch ontwerper/fotograaf. Van 2004 tot 2016 was grafisch ontwerp ook echt mijn werk, ik deed dit bij WK Creatieve Communicatie (ReproWK tot 2013) in Bunschoten. Fotografie doe ik op persoonlijke titel. Ik ben nu supportmedewerker bij een groothandel voor grafische producten. De fotografie kenmerkt zich vaak in stillevens en landsschappen. Veel culturele onderwerpen passeren de revue. Ik pak niet elk project aan, het moet aanspreken en dan ook tot resultaat kunnen komen. Vanaf november 2017 ben ik ook nog actief geworden als presentator van een politieke talkshow bij de Lokale Omroep Spakenburg genaamd BU1 Politiek.

De combi van fotografie en design komt terug in het schrijven van artikelen in verschillende bladen over historie, kunst, cultuur en watersport of water-gerelateerd.

naamgeving

In 1998 noemde ik het “PJ Design Company“, later werd dit de Vos Fotografie, Xof Design,  nog later in 2010 Nieuwe Vorm | Fotografie en in 2011 is de huidige naam gekozen. Ook is in 2011 het beeldmerk ontworpen. De P als voorletter van mijn naam, de twee golfjes voor de relatie met het water en mijn roots in Zeeland en Middelburg. Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven is het wapen van Zeeland en zodoende verwerkt.

“denken en kijken in een andere vorm dan de standaard geeft een nieuw beeld, een nieuwe vorm”

BU210 en de toekomst

BU210 en de toekomst

Heeft u een leuk project of iets rondom culturele evenementen, mail naar info@nwevorm.nl

Klik hier voor de portfolio

Ingezonden foto voor de wedstrijd van Trouw, Calvijn & ik

Calvijn&Ik

Foto van de molen met als titel “Kijk omhoog” ingezonden voor een fotowedstrijd van Trouw i.v.m. het Calvijnjaar, waarna plaatsing bij beste 20 foto’s geëxposeerd in de Hof in Dordrecht op de tentoonstelling Calvijn&Ik.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *