Havendijk Spakenburg

Een pro bonoproject van: nieuwe vorm | productions | fotografie | video | grafisch

De bewoners van de Havendijk, Oude Haven en de havenzijde van de Hoekstraat hebben 6 maanden terug bedacht de geschiedenis van hun huizen vast te leggen.

Het idee is dat bij elke Visserijdag in Spakenbug, aan elk huis een bord vol historische feitjes komt te hangen. Al deze borden heb ik in de afgelopen maanden opgemaakt en zijn geprint bij ReproWK. Deze week was de uitreiking aan de bewoners. Hierboven een totaal overzicht van alle borden die gemaakt zijn, en 3 voorbeelden.

Hier de nieuwsvideo gemaakt in co-productie met RTV Bunschoten, film, interview Pieter de Vos, montage Jaap Bunk

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=GQHXYMEQSOw’]

Technisch

Het basis ontwerp is gemaakt in Illustrator en de foto’s zijn bewerkt/gerestaureerd in Photoshop, de opmaak in Indesign. Alles is geprint op 5mm formalux en gefreesd in kenmerkende vorm. Alles is voorzien van touwen voor ophangen aan de gevel. Tijdsbestek 6 maanden, totaal 43 uur werk. Meer dus op de Visserijdag op de eerste zaterdag in september, elk jaar.

Geef een antwoord