De kade uit 1886

Oudste kade van de haven van Spakenburg

Ik ben in 2008 begonnen met onderzoek naar de noordkade van de Nieuwe Haven van Spakenburg. Tot september 2010 terug was voor mij duidelijk dat de kade uit 1886 was. De Gemeente Bunschoten melde na vragen door raadslid Rikkert Heinen  (CAP) over mijn zienswijze over dit onderwerp dat de kade uit de jaren 60 was. Een grondig onderzoek is overlegt in deze tijd, en ik heb kunnen aantonen dat het gelijk aan mijn kant was. De gemeente heeft dit ook kunnen bevestigen met verschillende stukken uit archieven en getuigenverklaringen. Nu wordt er door verschillende partijen voor behoud gegaan een nobel en goed doel, waar ik volledig achter sta.

Lees hier het stuk zoals verschenen bij de Historische Vereniging Bunscote ” De kade uit 1886  “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *